Προιοντα | Εργαστηριακοι ΠαγκοιΚωδικός: 01-001

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

 

Οι Εργαστηριακοί πάγκοι αποτελούνται από:

  • Μεταλλικό Σκελετό:

Οι σκελετοί όλων των πάγκων θα είναι κατασκευασμένοι από κοιλοδοκό διατομής 60Χ30Χ2,5mm και 30Χ30Χ2,5mm.

Οι πάγκοι βαρέου τύπου είναι κατασκευασμένοι από κοιλοδοκό πάχους 3mm.

Ο σκελετός αποτελείται από τα κάθετα τμήματα (τελάρα ή πόδια) και τα οριζόντια που καθορίζουν το μήκος του πάγκου.

Για τις συνδέσεις των τελάρων με τα διαμήκη τμήματα χρησιμοποιούμε γωνίες 30Χ30Χ3mm και βίδες Μ8 επιχρωμιωμένες.

Η συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση των πάγκων είναι απλή και εύκολη και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις και ειδικά εργαλεία.

          Όλες οι συνδέσεις είναι τυποποιημένες και έχουν μελετηθεί και κατασκευαστεί στο εργοστάσιο μας, με τρόπο που να μην χρειάζεται άλλη διαμόρφωση στον χώρο του έργου κατά την τοποθέτηση.

Ο σκελετός όλων των σταθερών πάγκων (Επίτοιχων & Κεντρικών) στο κάτω μέρος φέρει οριζοντιοτές (ρεγουλατόρους) βαρέου τύπου με αντοχή βάρους μεγαλύτερο των 280 κιλών ο καθένας. Οι ρεγουλατόροι αποτελούνται από  βίδα Μ10 γαλβανιζέ με πλαστικό πέλμα και πρεσσαριστό παξιμάδι Μ10.

Στην περίπτωση κινητών πάγκων αντί για ρεγουλατόρους τοποθετούμε ρόδες με φρένο, με αντοχή βάρους μεγαλυτέρου των 150 κιλών έκαστη.

Σε όλα τα εμφανή τελειώματα των τελάρων τοποθετούνται τάπες πλαστικές.

Στον μεταλλικό σκελετό μπορεί να προσαρμοσθεί όπου χρειασθεί υπερυψωμένη κατασκευή με ορθοστάτες αλουμινίου, για την τοποθέτηση ενός ή περισσοτέρων ραφιών ή και κλειστών ερμαρίων.

Στους βραχίονες που είναι για την στήριξη των ραφιών υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κάθετων και οριζόντιων βραχιόνων για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, δοκιμαστικών σωλήνων κ.λ.π.

Σε όλα τα κενά τμήματα του σκελετού, στα οποία δεν θα τοποθετηθούν κομοδίνα, θα καλυφθούν με μελαμίνη 8mm ίδιου χρώματος με τα κομοδίνα. Τα σόκορα θα καλυφθούν από αυτοκόλλητη ταινία.

 

 Η ΒΑΦΗ:

Όλα τα μεταλλικά μέρη βάφονται ηλεκτροστατικά χρησιμοποιώντας πούδρα εποξεικής βαφής.

Αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί αποσκωρίωση, απολάδωση και φωσφάτωση για προστασία από την σκωριά. 

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον σωστό ψεκασμό των ακμών και των γωνιών.

Ο πολυμερισμός γίνεται σε φούρνο και σε θερμοκρασία 200οC για 30΄ λεπτά.

 

ΕΡΜΑΡΙΑ – ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΕΣ:

Όλα τα ερμάρια και οι συρταριέρες θα είναι κατασκευασμένα από αμφίπλευρη μελαμίνη 18mm της Εταιρείας SHELMAN η οποία διαθέτει πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας.

Τα κουτιά των ερμαρίων θα έχουν ειδικούς συνδέσμους (φυράμια) για την ευκολότερης συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση τους και για την ταχύτερη αντικατάσταση τους σε περίπτωση βλάβης.

Εσωτερικά τα κουτιά θα είναι τρυπημένα με το σύστημα 32 ώστε η τοποθέτηση των ραφιών να μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε επιθυμητό ύψος.

Όλα τα ράφια θα είναι κατασκευασμένα από αμφίπλευρη μελαμίνη 18mm, το εμφανές σόκορο θα είναι καλυμμένο με ταινία P.V.C. 3mm  & όλα τα τακάκια θα είναι μεταλλικά και θα φωλιάζουν σε μεταλλικές φωλιές.Τα σόκορα των κουτιών θα είναι καλυμμένα με θερμοκολλητική ταινία P.V.C. 0.4mm. Ενώ τα σόκορα των πορτόφυλλων και οι προσόψεις των συρταριών θα είναι καλυμμένα με ταινία P.V.C. 3mm για προστασία από χτυπήματα και τα χημικά.

Η πλάτη των ερμαρίων θα είναι από αμφίπλευρη μελαμίνη 8mm και θα θηλυκώνει σε κινισιά βάθους 10mm.

Οι χειρολαβές θα είναι μεταλλικές σχήματος “Π” χρωμίου  ή βαμμένες ηλεκτροστατικά.

Οι μεντεσέδες θα είναι χωνευτοί επιχρωμιωμένοι 90ο ή 180ο κουμπωτοί. Εύκολα ρυθμιζόμενοι (μέσα, έξω) της Ιταλικής Εταιρίας DANCO η οποία θα έχει πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας (ISO 9001). Και έχουν εγγύηση 100.000 ανοίγματα.

Τα συρτάρια θα είναι κατασκευασμένα (χειροποίητα) από την ίδια μελαμίνη 18mm και ο πάτος τους θα είναι από μελαμίνη 12mm η οποία θα θηλυκώνει σε κινισιές βάθους 7mm.

Οι οδηγοί των συρταριών: Θα είναι μεταλλικοί με πλαστικά ροδάκια και φρένο και μπορούν να οδηγήσουν το συρτάρι να εξέλθει του ερμαρίου στο 100% του βάθους του με ασφάλεια.

Οι οδηγοί των συρταριών είναι της εταιρίας O.M.G.E. η οποία έχει ISO 9001:2000

Όλα τα κομοδίνα θα έχουν κλειδαριές ασφαλείας του Γερμανικού Οίκου Β.Μ.Β.

  Το κλειδί τους είναι σπαστό για να εξέχει όσο το δυνατόν λιγότερο του ερμαρίου.

Η κλειδαριά μπορεί να αντικατασταθεί από την εξωτερική πλευρά του ερμαρίου ( σε περίπτωση που  είναι κλειδωμένο το ερμάριο και έχει χαθεί το κλειδί) χωρίς να χρειασθεί να διαρρήξουμε το ερμάριο.

Μπορεί να προσαρμοστεί πόμολο και να έχουμε δύο λειτουργίες.

Επίσης ανά 200 – 400 – 600 κλειδαριές διατίθεται ένα General Master Key (Πασπαρτού).

Όλες οι βίδες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι γαλβανισμένες (επιχρωμιωμένες). Με τον ίδιο τρόπο θα είναι κατασκευασμένες οι βιβλιοθήκες, οι ντουλάπες αποθήκευσης, προθήκες κ.τ.λ.

 


ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Α) Ενιαία κεραμική πλάκα Stoneware 37mm με υπερυψωμένο χείλος (όπου χρειασθεί) για την κατακράτηση των υγρών.

Είναι συμπαγής λεία επιφάνεια με στρώμα υαλού, ειδική για βαρέα χημεία με μηδενική απορροφητικότητα. Τα κενά που δημιουργούνται μεταξύ των επιφανειών για τις συστολές – διαστολές τοποθετείται σιλικόνη αντιμικροβιακή μεγάλης αποχής στα χημικά. 

Όπου ζητηθεί θα υπάρχει πρόσθετη οπή Φ 27mm για την τοποθέτηση ρευματοληπτών.

Όπου υπάρχουν λεκάνες και λεκανάκια θα είναι από το ίδιο υλικό.

Β) Εποξεική Ρητίνη (π.χ. Durcon) πάχους 19mm λευκό.Δεν περιέχει αμίαντο και έχει υψηλή αντοχή στα χημικά.Δεν επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες του εργαστηρίου.

Γ) Ακρυλικό πολυμερές Hi Macs της LG πάχους 13mm, λείο χωρίς πόρους μονόχρωμο, αντοχής στα χημικά με μηδενική υδατοπερατότητα και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων, βακτηρίων κ.λ.π.

Είναι μη τοξικό, μη αλλεργικό άφλεκτο και καθαρίζεται εύκολα.

  Επισκευάζεται εύκολα επιτόπου σε περίπτωση ζημίας. Θα έχει υπερυψωμένο χείλος όπου απαιτείται για την κατακράτηση υγρών.

  Δεν θα υπάρχει αρμός όσο μήκος και όποιο σχήμα και αν έχει ο πάγκος.

  Οι λεκάνες θα είναι από το ίδιο υλικό, σε ποικιλία διαστάσεων.

 

  Δ) Επιφάνεια Βακελίτη HPL τύπου Lebgrade της PURΙPLAST πάχους 20 – 22mm είναι λείο χωρίς πόρους με μηδενική υδατοπερατότητα μεγάλης αντοχής στις χημικές και μηχανικές καταπονήσεις.

Ε) Επιφάνεια από MDF (Γιασενίτ) 30mm επενδεδυμένο αμφίπλευρα με βακελίτη (φορμάίκα) 1,5mm

  ΣΤ) Επιφάνεια από ξύλο μασίφ είναι μόνο για τον πάγκο του ξυλουργείου.

Όπου δημιουργείται αρμός θα τοποθετείται εποξεική σιλικόνη.

  Οι επίτοιχοι πάγκοι θα έχουν πλάτη 20 – 40mm από βακελίτη πάχους 5mm.

  Στις εξωτερικές πλευρές των πάγκων όταν η επιφάνεια είναι Hi Macs ακρυλικό πολυμερές, θα έχει κρέμαση 40mm και στο πίσω μέρος πλάτη 100mm και οι ακμές της θα είναι στρογγυλεμένες. 

  Οι Επιφάνειες εργασίας στις μονάδες που υπάρχουν λεκάνες θα έχουν περιμετρικά υπερυψωμένο χείλος, ενώ όπου δεν υπάρχουν λεκάνες θα είναι επίπεδες.

 


ΛΕΚΑΝΕΣ  ΚΑΙ  ΛΕΚΑΝΙΔΙΑ

 

Οι λεκάνες και τα λεκανίδια που θα τοποθετηθούν στις επιφάνειες εργασίας θα είναι ειδικές για εργαστηριακοί χρήση. Θα είναι κατασκευασμένες με το ίδιο υλικό ανάλογα με τις επιφάνειες που θα τοποθετηθούν.

ΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΝΕΡΟΥ & ΑΕΡΙΩΝ

Είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με το ISO 9001/EN292001/BS 5750 PART 1 του Ιταλικού οίκου FAR. Θα αντέχουν πίεση μεγαλύτερη των 12bar, είναι βαμμένοι ηλεκτροστατικά, το χερούλι τους έχει χρωματισμό ανάλογο με το μέσο ροής. Το τοπικό δίκτυο κάτω του πάγκου θα είναι κατασκευασμένο με χαλκοσωλήνα βαρέως τύπου Φ16. Το δίκτυο αποχέτευσης θα είναι από σωλήνα πολυπροπυλενίου (ΡΡ) Φ40. Κάθε πάγκος θα έχει διακόπτες (βάνες) στις παροχές αερίων και υγρών. Τα κανάλια που διέρχονται τα δίκτυα σωληνώσεων νερού είναι εύκολα επισκέψιμα.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κανάλι θα είναι της εταιρίας Legrand Kayer οι ασφαλιοδιακόπτες και τα ρελέ διαρροής της εταιρίας ΑΒΒ, οι ρευματολήπτες (πρίζες) Schuko με καπάκι ασφαλείας. Θα έχουν CE, θα είναι ΙΡ44 με ενδεικτική λυχνία λειτουργίας και τηκόμενη ασφάλεια. Σε κάθε πλευρά πάγκου εργασίας θα υπάρχει πίνακας ελέγχου και button ασφαλείας ανά θέση εργασίας. Οι  ρευματολήπτες θα είναι τοποθετημένοι α) κάτω από το πρώτο ράφι β) σε πλάτη ύψους 28 cm από μελαμίνη όταν ο πάγκος δεν έχει υπερυψωμένη κατασκευή.  

 

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΙΔΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Εσωτερικές)

Formica, Symex, Durgon, Ανοξείδωτος Χάλυβας

Ανοξείδωτος Χάλυβας

400Χ400 χιλ., 400Χ450 χιλ. 300Χ300 χιλ., 500Χ500 χιλ. και κατά παραγγελία

Κεραμικά Πλακάκια

Κεραμική

400Χ400

Stoneware

Stoneware

400X400

Corian (r)

Corian (r)

170X300, 250X400, 270X320, 340Χ440, 400X400, 400X450, 400X530, 440Χ700, 440Χ800 και αρκετές άλλες